Шеранић: Значајна подршка Србије за едукацију кадра

Срна
Шеранић: Значајна подршка Србије за едукацију кадра

БЕОГРАД - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је значај добре сарадње са ресорним министарством у Србији, као и подршке у обезбјеђењу здравственог кадра у болницама које ће ускоро бити отворене у Српској.

Шеранић, који је данас у Београду посјетио Клинички центар Србије и разговарао са ресорним министром Златибором Лончаром, рекао је да је то била прилика да се размијене искуства, али и разговара о начинима како да се у новим болницама Требиње и Добој обезбиједи школован радни кадар.

"Лончар је понудио пуну подршку Клиничког центра Србије за едукацију и доедукацију нашег љекарског и сестринског кадра, како би нове болнице, које ће врло брзо бити отворене у Српској, радиле у пуном капацитету и пружале здравствену заштиту на највишем нивоу", рекао је Шеранић Срни.

Он је навео да је на састанку било ријечи и о другим могућностима сарадње када је ријеч о усвајању нових услуга које се у Клиничком центру Србије изузетно добро раде, као што је тромбектомија, односно могућност акутног збрињавања можданог удара.

"То је за нас веома важно, с обзиром на капацитет наше кардиохируршке сале и тога да се у оквиру ње могу пружати ове врсте здравствене заштите. То је свакако нови корак којем ће посебну пажњу посветити начелник Кардиохирургије Универзитетског клиничког центра /УКЦ Српске Никола Шобот, уз подршку генералног директора УКЦ-а Владе Ђајића“, напоменуо је Шеранић.

Он је додао и да се приликом посјете Клиничком центру Србије у Београду увјерио у капацитете ове здравствене установе, те да се у реконструисаном објекту у пуном капацитету пружају најсавременије услуге грађанима Србије, а по потреби и грађанима Републике Српске.

Шеранић је у том погледу захвалио Министарству здравља Србије и Лончару, јер има велики значај за становнике Српске.

Он је навео да слиједи посјета и Клиничком центру у Новом Саду, гдје ће бити размијењена искустава и примјери добре праксе са овом здравственом установом, као и размотрене нове могућности за проширење постојеће сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана