Шеранић: Сљедећа фаза изградња главног објекта нове Болнице у Требињу

СРНА
Шеранић: Сљедећа фаза изградња главног објекта нове Болнице у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је да градња нове Болнице у Требињу улази у сљедећу фазу радова, за коју је издата грађевинска дозвола, а који се тичу изградње главног објекта.

Шеранић је новинарима у Требињу изјавио да се овакав пројекат ради по фазама, сходно уговору, а подразумијева пројектовање, изградњу и опремање саме болнице.

"У претходној фази је завршено пројектовање, које се односило на темељну плочу, издавање грађевинске дозволе за њу. Сада је завршено пројектовање главног објекта и издавање дозволе за то", рекао је Шеранић.

Он је навео да је сљедећа фаза пројектовање техничко-економског блока који је други пројекат иза болнице, као и паркинга са надстрешницом.

"Настављамо даље у складу са грађевинском дозволом и пројектом, са фазама које редовно кроз Министарство пратимо са извођачем", рекао је Шеранић и изразио наду да ће динамика радова бити по плану и да ће они бити завршени у складу са роковима.

Шеранић је рекао да су све остале дискусије које се воде о овом питању, сувишне, наводећи да Министарство ради свој дио посла, на бази закона.

Према његовим ријечима, не очекује да ће у оквиру градње болнице доћи до било каквих застоја, наводећи да их није ни било, те да је дирекција констатовала да је дио посла који је везан за претходну грађевинску дозволу завршен и да је потребно завршити наставак активности, истичући да се грађевинска дозвола добијала по фазама радова.

Шеранић је рекао да не постоје проблеми када је ријеч о градњи нове Болнице у Требињу, а што се тиче Болнице у Зворнику, у претходне три године се радило у немогућим условима кад се говори о реконструкцијама, што је условило кашњења.

"Тај пројекат напредује", додао је Шеранић.

Шеранић је са министром за просторно-уређење, грађевинарство и екологију Бојаном Випотником обишао градилиште нове Болнице у Требињу.

Нова болница у Требињу биће изграђена у насељу Придворци, а укупна вриједност пројектовања, изграде и опремања ове здравствене установе по принципу кључ у руке износи 128.448.448 КМ са ПДВ-ом.

Средства за изградњу нове болнице биће обезбијеђена из буџета Републике Српске, а овај пројекат представља један од најзначајнијих подухвата Владе Српске у здравственом систему.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана