Шеранић са руководством Општре Луке о унашређењу здравствене заштите

Srna
Шеранић са руководством Општре Луке о унашређењу здравствене заштите

ОШТРА ЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић најавио је данас да ће кроз модел конкурса који подразумијева издвајања лутријских средстава, намијењених за социјалну заштиту, настојати помоћи општини Оштра Лука у набавци једног путничког возила за потребе патронажних посјета становницима.

Шеранић је, након разговора са руководством општине Оштра Лука и посјете локалном Дому здравља, оцијенио да постоји потреба за увођењем те службе и набавком возила с обзиром на географске карактеристике и демографско стање.

"Тако би се могли грађани посјетити, они који су онемоћали и старији, у смислу пружања одређених аспеката и здравствене, али и социјалне заштите", рекао је Шеранић новинарима у Оштрој Луци.

Он је навео да су у току активности преласка оштролучког Дома здравља на трезорско пословање.

"Оштра Лука је завршила све своје обавезе које је имала и очекује се у наредном периоду да буде реализована уплата свих дуговања која су била везана за сам Дом здравља према Пореској управи, да буду измирена", рекао је Шеранић.

Замјеник начелника општине Оштра Лука Душко Дошеновић најавио је да 1. јануара наредне године овдашњи Дом здравља прелази на трезорско пословање, а да ће набавка возила за услуге патронаже у здравственом и социјалном сектору много значити становништву ове изразито разуђене локалне заједнице.

Предсједник Скупштине општине Оштра Лука Драган Станар рекао је да локална власт разрађује идеје изградње новог објекта Дома здравља јер је постојећи у релативно лошем стању и цијели низ година се врше ад хок реконструкције, санације и доградње.

"Планирамо да кренемо с једним пројектом за потпуно нови дом здравља који би био овдје у центру Оштре Луке и у неком наредном периоду од четири године би требало да буде завршен. Тиме би примарна здравствена заштита била подигнута на много виши ниво", најавио је Станар.

Директор Дома здравља "Свети Сава" Оштра Лука Милена Трнинић изразила је захвалност Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске за подршку коју годинама пружа овој установи, почевши од донација из 2018. године, те издвојила донацију санитетског возила и ултразвучног апарата.

"То је врхунски апарат са четири функционалне сонде које су подигле здравствену заштиту на много већи ниво", истакла је Трнинићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана