Сенаид Мемић смијењен, именован нови амбасадор БиХ у Малезији

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - На ванредној сједници Предсједништва БиХ, одржаној прошле седмице, с позиције амбасадора у Малезији званично је смијењен Сенаид Мемић, а именован је нови амбасадор Един Јахић.

Како је потврђено за Кликс на сједници је прихваћен приједлог члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића да Мемић, који се налази у притвору у Зеници, буде разријен дужности.

Новоименовани амбасадор Един Јахић дипломирао је у главном граду Малезије Куала Лумпуру. Међународне односе је магистрирао на Универзитету у Болоњи, а докторирао је на Факултету политичких наука на Универзитету у Сарајеву.

Јахић од 2010. године до данас ради на пројектима које финансирању и имплементирају ЕУ, УН, ЕБРД, ОЕЦД, СИДА, Влада Велике Британије, Холандије, КфW (Њемачке развојне баке) у свим секторима и сегментима одрживог развоја на Западном Балкану, Централној Азији и Африци.

Мемић, који је бивши начелник општине Илиџа, ухапшен је у Сарајеву 11. маја по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево  бог злоупотребе положаја или овлаштења.

Сумњиче га за злоупотребе приликом давања дозвола саудијском инвеститору "Малак Груп". Инвеститор је 2013. године добио дозволу за градњу објекта на подручју Илиџе која укључује приземље и четири спрата.

Двије године касније, тачније у фебруару 2015. године, инвеститору се рјешењем Службе за просторно уређење Опћине Илиџа, дозвољава да објекат има седам спратова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана