Селак: Законом прописати истицање српске тробојке

Срна
Селак: Законом прописати истицање српске тробојке

БАЊАЛУКА - Предсједник СПС-а Горан Селак изјавио је да ће посланичка група ове партије у Народој скупштини предложити измјене законодавства, како би на детаљнији и афирмативнији начин била регулисана употреба и истицање заставе Републике Српске и других симбола.

-Сматрамо да је неопходно ефикасније начин регулисати употребу заставе Републике Српске. Народни посланици СПС предложиће рјешење које би подразумијевало да свака стамбена зграда у Републици Српској или заједница етажних власника имају обавезу да заставу Српске истакну за вријеме републичких празника, уз препоруку да застава буде истакнута током цијеле године - рекао је Селак.

Он је указао да је наметнутим одлукама српском народу ускраћено право на коришћење грба Немањића и химне “Боже правде”, иако те одлуке никада неће бити прихваћене у бићу српског народа, саопштено је из СПС.

-Традиционална српска тробојка један је од симбола под којим смо извојевали и прослављали највеће побједе нашег народа и према њој се морамо односити са најдубљим поштовањем. Поменутим приједлогом желимо да додатно пробудимо свијест народа о значају заштите идентитета и осјећаја националног поноса - додао је Селак.

Он је нагласио да је у традицији многих држава истицање националне заставе испред сваког домаћинства током цијеле године.

-Српска застава је 28. јула 1918. године била истакнута чак и испред Бијеле куће, на свим јавним институцијама и црквама у САД, по наредби предсједника Вудроа Вилсона. Ако су други, подижући српску тробојку, могли да одају почаст нашем слободарском народу, онда, најмање што ми данас можемо да учинимо јесте да се српска застава вијори испред сваке куће и зграде у Српској”, закључио је Селак. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана