Селак: Вулин је неуморни борац за српске интересе

ГС
Селак: Вулин је неуморни борац за српске интересе

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске (СПС) Горан Селак изјавио је да је директор Безбедносно-информативне агенције Србије Александар Вулин, којем су САД увеле санкције искрени борац за српске интересе чије дјеловање за неке није подобно, те осудио такав потез америчких власти.

„Александар Вулин је неуморни радник за српске националне интересе који је свој патриотизам доказао обављајући функције директора Канцеларије за Косово и Метохију, министра унутрашњих послова, министра за рад и запошљавање, те министра војног, у више сазива Владе Србије. Америчке санкције доказују да је Вулин добро обављао наведене дужности и требају му служити као посебан вид признања“, рекао је Селак.

У саопштењу из ове партије наводи се да Социјалистичка партија Српске и Покрет социјалиста, чији је оснивач Александар Вулин, од раније имају потписан споразум о сарадњи, а два лидера не крију пријатељство. У саопштењу се наводи и да Вулин важи за једног од најближих сарадника предсједника Републике Србије Александра Вучића.

„Велике криминалне групе у Србији су разбијене у вријеме док је Вулин био министар полиције, јер тај човјек увијек свој посао обавља бескомпромисно и у интересу српске државе и цијелог српског народа, ма гдје живио. Такав приступ осликава Вулинов крајишки карактер и кочићевску нарав и ја му могу пожељети да и убудуће са истим жаром и енергијом обавља високе државничке функције, а чврсто вјерујем да ће тако и бити“, закључио је Селак.

Министарство финансија САД увело је санкције директору Безбедносно-информативне агенције Србије Александру Вулину.

Одлука о увођењу санкција Вулину објављена је на интернет страници америчке Канцеларије за контролу страних средстава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана