Селак: Војно и економски јака Србија потребна свим Србима

Г.С.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Након иницијативе министра одбране Републике Србије Милоша Вучевића и Генералштаба Војске Србије, којом се предвиђа враћање обавезног војног рока, лидер Социјалистичке партије Српске Горан Селак рекао је да је јака, стабилна, те војно и економски напредна Србија потребна цијелом српском народу.

"Природно је да ми из Републике Српске са посебном пажњом пратимо и подржавамо све успјехе Србије, која је наша матица. Искрено нас радује инфраструктурни развој Србије, као и напредак у области економије и дипломатије, а посебно напредак који Србија остварује у области одбране. Имајући у виду глобална кретања, враћање обавезног војног рока допринијело би сигурности цијелог региона, што је у интересу српског народа, стога апсолутно подржавамо иницијативу министра одбране Милоша Вучевића", поручио је лидер СПС-а.

Селак је нагласио да неке од земаља Европске уније имају редовно служење војног рока, а да неке, попут Њемачке, планирају да поново успоставе овај облик војне обавезе.

"Србија је до доласка СНС-а на власт била економски и војно девастирана земља. Подршка државотворној политици предсједника Вучића истовремено је и подршка Републици Српској и цијелом нашем народу, јер гаранција нашег опстанка је јака и развијена Србија. Снажна и органозована Војска Србије представља одвраћајућу силу и сигурност да никада више нећемо свједочити погрому нашег становништва", поручио је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана