Селак: Српском народу потребно усаглашено дјеловање

Срна
Селак: Српском народу потребно усаглашено дјеловање

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске (СПС) Горан Селак рекао је Срни да су српско јединство и слога најважније категорије кроз цијелу историју српског народа, те да јединство руководстава Србије и Српске у овим изазовним временима посебно охрабрује.

-Српском народу, који је суочен са проблемима на Косову и Метохији и са подривањем Дејтонског мировног споразума, изнад свега је потребно усаглашено дјеловање - навео је Селак, говорећи о договору предсједника Републике Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића да у најкраћем року у Републици Српској буде одржан скуп свих државних органа Србије и Српске.

Селак је навео да СПС подржава политику заједништва Србије и Српске, те да су редовне консултације предсједника Вучића и Додика дио адекватног реаговања на све изазове са којима се српски народ сусреће.

-Ми смо један народ, који живи на јединственом културном простору, који је загледан у матицу Србију и који је спреман са свима да живи у  - рекао је Селак.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је јуче у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем и Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем о важним питањима за српски народ у Српској и Србији, те су договорили да Дан сјећања на страдале и прогнане Србе у акцији “Олуја” буде обиљежен 4. августа у Приједору. Договорено је и да у најкраћем року у Републици Српској буде одржан скуп свих државних органа Србије и Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана