Селак: Српска успјехе Србије доживљава као сопствене

СРНА
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу Сретење - Дан државности Србије и изразио увјерење да ће ова држава и даље биљежити само успјехе и водити национално одговорну политику на корист свим Србима у региону.

Селак је у честитки истакао да грађани Републике Српске успјехе Србије доживљавају као сопствене, те да су поносни на резултате који се огледају у константном економском, војном, геополитичком, инфраструктурном и сваком другом напретку.

"У име Социјалистичке партије Српске и у своје лично име, Вама, Вашим сарадницима и свим грађанима Србије честитам Сретење – Дан државности Србије, уз изразе захвалности за досадашњу бригу и помоћ коју несебично пружате Републици Српској и нашем народу који живи изван граница Србије", поручио је Селак у четитки Вучићу.

Селак је напоменуо да је Сретење, као национални празник који је проткан храброшћу вожда Карађорђа и мудрошћу књаза Милоша, прослављају сви Срби широм свијета, саопштено је из СПС-а.

"Република Српска са посебном љубављу и пажњом доживљава и дочекује овај велики празник. Посебно смо поносни на чињеницу да се Србија још 1835. године, усвајањем Сретењског устава, сврстала у ред савремених земаља које су тежиле демократским вриједностима", наводи се у честитки лидера СПС-а.

Србија данас прославља Дан државности низом свечаности у знак сјећања на Сретење 1804. године када је у Орашцу почео Први српски устанак за ослобођење од Турака, али и на проглашење првог српског Устава 1835. године, којим је означен почетак савремене српске државе.

Дан државности Србије - Сретење свечано ће бити обиљежен у општинама и градовима Републике Српске истицањем застава Српске и Србије и вечерашњим синхронизованим ватрометом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана