Селак: Србија се брани на Косову и Метохији

Г.С.
Селак: Србија се брани на Косову и Метохији

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске, Горан Селак, изјавио је да српски народ на Косову и Метохији поново трпи притиске и проживљава тешке тренутке, само зато што су своји на своме и своје државе Србије се не одричу.

“Због непримјењивања Бриселског споразума и неразумне одлуке о регистарским таблицама наша браћа на Косову и Метохији су учинила исправан потез и напустили су привремене институције Приштине. Тренутни однос према Србима се мора промијенити, јер се права српског народа не поштују и Србе третирају као грађане другог реда”, изјавио је предсједник СПС-а.

“Власти у Приштини на челу са Куртијем, које не дозвољавају формирање Заједнице српских општина, смислено провоцирају Србе, а све у циљу потпуног застрашивања и обесправљивања српског народа. Вјерујем у снагу Републике Србије, која ће помоћи нашем народу у јужној српској покрајини. Србија се данас чува и брани на Косову и Метохији,” нагласио је Селак.

“Народ Републике Српске ће увијек бити уз нашу браћу са Косова и Метохије, јер знамо колико је тешко, али часно бранити отаџбину и вјековна огњишта,” закључио је Горан Селак, предсједник СПС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана