Селак: СПС против злоупотребе дјеце

ГС
Селак: СПС против злоупотребе дјеце

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија Српске (СПС) се противи злоупотреби дјеце, вртићи морају бити бесплатни за сву дјецу, без обзира да ли иду у јавне или приватне, изјавио је предсједник странке Горан Селак.

Селак је истакао да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић помпезно најављивану акцију "Коцка је одбачена" за само три мјесеца претворио у иницијативу "Од 5.000 до 25.000 КМ може и код школа".

Најоштрије осудивши "политичко и популистичко играње са судбином и будућношћу дјеце и родитеља", Селак је напоменуо да је Станивуковић почетком године најавио да ће утицати на то да се затворе кладионице поред школа.

"Само три мјесеца касније менаџер града и његов сарадник Бојан Кресојевић најављује да је предложио Скупштини града да проблем субвенционисања приватних вртића ријеше новцем од кладионица које се налазе у близини школа, и то износом по пословници од 5.000 до 25.000 КМ, вјероватно у зависности да ли је кладионица удаљена од школе 50 или 250 метара", рекао је Селак.

Он је додао да је овакав начин пуњења буџета и обезбјеђивања средстава за субвенције за приватне вртиће у најмању руку дегутантан, те да кладионице не смију бити у близини школа.

Према његовим ријечима, недопустиво је и Станивуковићево раздвајање родитеља, односно подјела дјеце на ону која иду у јавне и на ону која похађају приватне вртиће.

"Вртићи морају бити бесплатни за сву ђецу, без обзира да ли иду у јавне или приватне.
Изградњом два нова вртића капацитета за 1.000 дјеце интензитетом и ангажманом као при градњи Тениског комплекса који је завршен за само четири мјесеца, ријешиће се овај дугогодишњи проблем највећег града у Српској", закључио је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана