Селак: Сабор прилика за јачање српског братства

Срна
Селак: Сабор прилика за јачање српског братства

БАЊАЛУКА - Предстојећи Свесрпски сабор у Београду биће право мјесто за отворени дијалог и сарадњу, како би представници Срба заједно креирали бољу будућност за све грађане земаља у којим живе и јачали братство српског народа, оцијенио је предсједник Социјалистичка партија Српске (СПС) Горан Селак.

Он је позвао све политичке и јавне актере да током Сабора буду озбиљни у намјерама и свом раду, те да покажу заједништво и снагу, јер ће само заједно српски народ остварити циљеве и очувати оно највредније - историју и културу, Косово и Метохију и Републику Српску.

"Само уједињени под тробојком и Светом Сави вјерни, Срби на Балкану могу истрајати и тријумфовати у борби за праведније друштво и бољу будућност. То дугујемо нашој дјеци, али и нашим прецима јер нема народа таквог трајања и такве посвећености идеалу слободе какав је српски народ", поручио је Селак у објави на друштвеним мрежама.

Он је навео да СПС подржава Свесрпски сабор који ће бити одржан у суботу, 8. јуна, у Београду и напоменуо да је ова партија увијек била посвећена солидарности и јединству народа.

"Овај догађај представља важан тренутак за све нас, прилику да се окупе Срби из свих крајева и да заједнички радимо на јачању наших националних интереса и очувању наше културне баштине, истакао је Селак.

Свесрпски сабор окупиће неколико хиљада људи из Србије, Републике Српске и Црне Горе.

На Сабору ће бити представљена декларација коју би требало да усвоје скупштине Србије и Републике Српске и у којој ће бити описана актуелна ситуација са српским народом гдје год живи, али и будући кораци ка остваривању његових круцијалних права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана