Селак са Гуеринијем: ЦИК БиХ не смије да буде ничији инструмент

Срна
Селак са Гуеринијем: ЦИК БиХ не смије да буде ничији инструмент

БАЊАЛУКА - Предсједник СПС-а Горан Селак састао се са шефом Канцеларије ЕУ у Бањалуци Симоном Гуеринијем и истакао да треба процесуирати све који крше Изборни закон, али и да Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ не буде ничији инструмент, односно да на законит и професионалан начин заврши изборни процес да би изабрани представници грађана могли да преузму дужност и да раде.

Да би уопште причали о конкретним пројектима, па и о путу у ЕУ, Селак је рекао да је потребно да изборни процес буде завршен по закону.

-Наш став је да ЦИК свој посао мора да одради по закону и без притисака, али и да је БиХ потребан нови Изборни закон - нагласио је данас Селак након састанка у Бањалуци.

Он је рекао да је СПС опредијељен за улазак БиХ у ЕУ, гдје се поштују надлежност и ставови Републике Српске и одговорност за успјех је на изабраним представницима сва три народа у БиХ, саопштено је из СПС-а.

-Република Српска је захвална на помоћи и подршци ЕУ, као и другим земљама које су искрени пријатељи Републике Српске - рекао је Селак.

Селак и Гуерини су разговарали о европском путу БиХ, испуњавању услова за улазак БиХ у ЕУ те о актуелној политичкој ситуацији у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана