Селак: Полиција Српске гарант мира

ГС
Селак: Полиција Српске гарант мира

БАЊАЛУКА - Полиција Републике Српске гарант је мира, стабилности и уставног поретка Српске, истакао је предсједник Социјалистичке партије Српске (СПС) Горан Селак.

-Захваљујући припадницима полиције безбједност у Српској је на задовољавајућем нивоу. Без организоване и јаке полиције нема ни стабилне Републике Српске, која је чувар дејтонске БиХ - навео је Селак у честитки припадницима МУП-а Српске, ресорном министру и његовим сарадницима поводом Дана полиције Српске.

Нагласио је да се данас треба сјетити и свих припадника МУП-а који су дали животе дали за Републику Српску током Одбрамбено-отаџбинског рата, али и у мирнодопском периоду током обављања службених дужности.

-Сигуран сам да ће припадници полиције наставити да обављају своје задатке са дужном пажњом, вођени идеалима родољубља и правде. Полиција Српске је једна од најважнијих институција Републике, чувар дејтонске структуре БиХ и права српског конститутивног народа - поручио је Селак.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана