Селак: Подршка државотворној политици Србије, миру и стабилности

Срна
Селак: Подршка државотворној политици Србије, миру и стабилности

БАЊАЛУКА- Предсједник Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак пружио је подрушку државотворној политици Србије, миру и стабилности, оцијенивши да би српски народ требало да се уједини у одбрани суштинских вриједности друштва.

Селак је истакао да је цијелом српском народу, нарочито у Републици Српској и браћи на Косову и Метохији, неопходна јака и стабилна Србија, а не Србија која се подрива изнутра.

Из СПС-а подсјећају да је опозиција у Београду организовала протесте након тешких трагедија које су погодиле Србију, док је за 26. мај најављен “државотворни скуп, на којем ће бити промовисане вриједности мира, стабилности и суверености државе и народа”.

“Власт се не мијења насиљем и протестима, злоупотребљавајући људске трагедије. Избори су вријеме за политичке окршаје и демократску борбу за власт, а српски народ има демократски капацитет да свима пружи прилику у изборном процесу”, рекао је Селак.

Он сматра да би се требало посветити безбједности грађана и очувању мира и стабилности након незапамћених трагедија, које су изазвале немјерљиву тугу.

“Жалећи младе животе, дужни смо да искажемо пијетет према жртвама незапамћених трагедија у Србији, док је крајње недобронамјерно сакупљати политичке поене и злоупотребљавати осјећања људи. Није хумано, а ни оправдано, у овом тешком часу, користити људске трагедије за остваривање политичких циљева”, рекао је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана