Селак: Охрабрујуће поруке о важним пројектима у БиХ

СРНА
Селак: Охрабрујуће поруке о важним пројектима у БиХ

БАЊАЛУКА - Лидер Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак поручио је да су се након састанка делегације СНСД-а са представницима "осморке" данас могле чути охрабрујуће поруке о важним пројектима у БиХ који више неће бити блокирани.

"СПС се увијек залагалао за разговоре и поштовање надлежности Републике Српске, односно оба ентитета у БиХ и да сједну сва три народа и разговарају како би грађани живјели боље", рекао је Селак Срни, те подсјетио на проблеме које изазива инфлација проузрокована спољним утицајима.

Селак је истакао да је неопходно створити што бољи амбијент за грађане у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је на данашњем састанку делегације СНСД-а са представницима "осморке" договорено брзо формирање власти на нивоу БиХ и да успоставе први пут у БиХ посебну процедуру за бржи пролазак развојних пројеката.

Додик је додао да је договорено да се идуће седмице у оквиру тимова које су прецизирали одрже састанци како би се, како каже, упутили у рјешавање питања у вези са економијом и за институционално кретање, енергетику, инфраструктуру и све оно што буде дио заједничког интереса. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана