Селак: Обавеза политичара је служити народу

Срна
Селак: Обавеза политичара је служити народу

БАЊАЛУКА- Лидер Социјалистичке партије Српске Горан Селак осврнуо се на посљедња политичка дешавања, изражавајући оптимизам када је у питању добијање кандидатског статуса БиХ, те формирање извршне власти у Републици Српској и БиХ.

- Социјалистичка партија Српске подржава европски пут Републике Српске и БиХ, уз максимално поштовање механизма координације и уважавање Српске на том путу. Српска је одавно заслужила да крупним корацима напредује ка Европској унији, али нажалост, због комплексне политичко - правне ситуације у БиХ, предуго смо чекали. Кандидатски статус за БиХ је охрабрујућа прилика, коју ваља паметно искористити - поручио је Селак.

Према његовим ријечима, Социјалистичка партија Српске је у предизборној кампањи апострофирала своје циљеве, а они се односе на заштиту надлежности и статуса Српске, као и на привредни опоравак.

- СПС ће подржати будућу Владу Српске јер смо од мандатара добили увјерење да ће фокус нове Владе бити усмјерен, између осталога, на економски напредак и заштиту права Републике Српске. Функције саме по себи нису приоритет. Приоритет мора бити народ и борба за бољи животни стандард грађана. За ову борбу СПС је спреман преузети одговорност. СПС ће бити дио већине и наши кадрови ће дати пуни допринос остваривању зацртаних политика, а све у служби народа - нагласио је Селак.

Преговори о формирању Савјета министара БиХ напредују добром динамиком, што је охрабрујуће, поручује Селак.

- СПС подржава међунационални дијалог, који када је конструктиван, увијек може донијети добробит свим странама. Економски напредак, инфраструктурни и привредни пројекти, те повећање животног стандарда требало би да буду приоритети свим политичким чиниоцима, који ће предводити нови Савјет министара. Вријеме је да радимо у интересу грађана, јер због грађана политичари и постоје - јасан је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана