Селак: Наша дужност да мир, слободу и државност оставимо потомцима

Срна
Селак: Наша дужност да мир, слободу и државност оставимо потомцима

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске (СПС) Горан Селак честитао је грађанима Србије и Републике Српске, као и свим Србима широм свијета Дан српског јединства, слободе и националне заставе који се обиљежава 15. септембра, на дан када је пробијен Солунски фронт.

-Дан српског јединства, слободе и националне заставе прославља и симболизује непролазне вриједности нашег народа, који је у најтежим тренуцима био јединствен и сложан и који се јуначки борио за слободу под нашом тробојком - навео је Селак.

Он је истакао да Србија и Република Српска имају право да његују историјске успјехе и подвиге српског народа, а један од најславнијих је муњевито пробијање Солунског фронта 15. септембра 1918. године и ослобођење Србије, али и свих других српских крајева.

Селак је подсјетио да је Дан српског јединства, слободе и националне заставе успостављен као национални празник који се заједнички прославља у Србији и Републици Српској.

-Српски народ не смије заборавити небројене жртве које су наши преци поднијели да бисмо ми данас живјели у слободи. Слободу и државност смо наслиједили од предака и наша је дужност да мир, слободу и државност оставимо у наслијеђе својим потомцима - поручио је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана