Селак: Империје које кажњавају празнике чине те празнике бесмртним

Срна
Селак: Империје које кажњавају празнике чине те празнике бесмртним

БАЊАЛУКА- Ако је најмоћнија држава свијета свела себе да се бави кажњавањем људи јер су славили празник, онда свијет дубоко мора да се замисли куда иде и гдје тај пут води, рекао је предсједник СПС-а Горан Селак за Срну, реагујући на америчко увођење санкција сарадницима предсједника Републике Српске Браниславу Окуки, Јелени Пајић Баштинац и Сребренки Голић.

"Јуче смо први пут чули да се мир и стабилност нарушавају празновањем. Да ли то значи да се чувају свађом и подстицањем конфликта!?", упитао је Селак.

Он је истакао да то није ништа ново, те да српски народ веома добро зна да постоје двоструки аршини - да оно што је дозвољено једнима није другима, али је тужно посматрати демонстрацију немоћи од неког ко се сматра најмоћнијим.

"Зато се с правом питам шта и ко је сљедећи? Јесу ли то људи, који су 9. јануара, на Дан Републике, на штандовима продавали заставе Републике Српске", упитао је Селак.

Он је нагласио да империје које кажњавају празнике чине те празнике бесмртним.

"Било је тако када је римска империја покушала да забрани слављење Христа, биће и данас када слично покушава империја из Вашингтона. Не мјери се снага било које вјере кроз историју, или Републике Српске према томе шта ће те на њу бацити него колико је она спремна да издржи. А ми смо спремни да издржимо све. И зато нас овакве акције не плаше него окупљају око светиње коју бранимо", поручио је Селак. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана