Селак: Хрватске власти Србе осуђују због пјесама, а толеришу неоусташтво

ГС
Селак: Хрватске власти Србе осуђују због пјесама, а толеришу неоусташтво

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске (СПС) Горан Селак оцијенио је, након што је општински суд у Задру осудио двојицу чланова пјевачке групе "Јандрино јато" због пјевања родољубивих пјесама које никога не вријеђају, да хрватске власти Србе осуђују због пјесама док у њиховом дворишту цвјета неоусташтво.

Он је истакао да текстови тих пјесама не вријеђају осјећања ниједне нације, већ прослављају српски народ и његове јунаке, саопштено је из СПС-а.

"Хрватске власти одавно жмире док им цвјета усташтво широм земље и док се у Имотском све црни од усташке кореографије и перформанса. Пружамо апсолутну подршку групи `Јандрино јато` и првом приликом ћу отићи на њихов наступ. То су људи који чувају културу и историју свог народа и Крајине", поручио је Селак.

Чланове Јандриног јата је прекршајни суд осудио на новчане казне због пјевања пјесама "Јован Далматинац" и "Марширала краља Петра гарда" у Мркоњић Граду 2022. године.

Из суда у Задру саопштено је да пјесме оваквог садржаја код грађана изазивају немир, посебно код грађана који су били директно изложени ратним страдањима, разарањима и патњи, те се оваквим понашањем ремети суживот хрватских грађана и грађана српске националности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана