Селак: Добра сарадња са СНСД-ом

ГС
Селак: Добра сарадња са СНСД-ом

БАЊАЛУКА- Предсједник СПС-а Горан Селак оцијенио је да је добра сарадња са СНСД-ом на свим нивоима те је истакао да је партија којом руководи показала да не трчи за функцијама и да не уцјењује коалиционе партнере.

„Када је ријеч о очувању Дејтонских надлежности Српске, увијек смо рекли да смо против преноса надлежности, да тражимо да се врате наше надлежности, да се очува Република Српска, да смо против било каквог покретања питања имовине јер је имовина ријешена Дејтонским мировним споразумом. Дакле, ми смо и као партија социјалне правде, али и национално одговорна партија, увијек ту на страни Републике Српске“, поручио је Селак за Српскаинфо.

Наводи да има простора за напредак, када је ријеч о коалицији на републичком нивоу, али да СПС неће бити реметилачки фактор када је ријеч о одбрани интереса Српске и развоја њених локалних заједница.

“Сада смо све оставили по страни јер је битно да ојачамо институције Републике Српске јер желимо јаку и стабилну Српску, да видимо како да је демографски обновимо, како да повећамо плате и пензије свих становника, како да наши борци живе боље и да имамо што боље односе са нашом матицом Србијом”, навео је Селак.

Истиче да му је жеља да се све локалне заједнице у Републици Српској развијају, што ће бити могуће само ако одговорни људи преузму одговорност и почну с радом, додавши да није задовољан ситуацијом у Бањалуци.

„Ексклузивно вам откривам да је лидер ПДП-а, Бранислав Бореновић недавно изјавио у једном друштву да зна да Драшко Станивуковић неће бити градоначелник Бањалуке“, истакао је Селак.

Када је ријеч о личном и професионалном животу, Селак наводи да само злонамјерни критикују његов рад без аргумената, али да резултати говоре најбоље.

“Пет година сам обављао послове директора Казнено-поправног завода. Извјештаји најбоље показују како сам то радио. Не само извјештај домаћих институција већ и извјештај међународних институција који су моје руковођење наводили као примјер добре праксе”, закључио је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана