Селак: Апсолутна подршка Србији у борби за Косово и Метохију

Срна
Селак: Апсолутна подршка Србији у борби за Косово и Метохију

БАЊАЛУКА- Предсједник Социјалистичке партије Српске (СПС) Горан Селак изјавио је да цијела Република Српска подржава борбу Србије за Косово и Метохију и обесправљени српски народ у српској јужној покрајини.

-Подржавамо напоре предсједника Републике Србије Александра Вучића, те поручујемо браћи из Србије да нису сами у овој борби. Косово и Метохија је судбоносна српска земља, разлог зашто смо велики историјски народ и наш основ за будућност. Без Косова и Метохије немамо ништа, а са Косовом ништа нам друго и не треба - рекао је Селак.

Према његовим ријечима, захтјев за повратак српске војске и полиције на Косово и Метохију, од стране званичног Београда, долази у прави час, с обзиром на то да степен угрожености права Срба прелази све границе, саопштено ке из ове странке.

Селак је рекао да је терор премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија неиздржив, али и неодржив, јер су право и правда на страни Срба и Србије и та права се морају и остварити у складу са Резолуцијом 1244 и Кумановским споразумом.

- Све што је икада почивало на сили, пријетњама и угњетавању није било дугог вијека. Правда је увијек достижна и вјерујем да ће је српски народ на Косову и Метохији дочекати, баш као што смо је дочекали и ми у Републици Српској када смо одбранили своју државност након дуге борбе - закључио је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана