Селак: Ахметовић шири србофобију и износи неистине

Срна
Селак: Ахметовић шири србофобију и износи неистине

БАЊАЛУКА - Посланик СДП-а у њемачком Бундестагу Адис Ахметовић својим изјавама шири србофобију и износи ноторне неиситне, али као и остали протагониста устаљене матрице Запада пречесто заборавља да су Срби аутохтони европски народ који се против токсичних наратива увијек избори истином, оцијенио је предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак.


Он је оцијенио недопустивим да један посланик њемачког Бундестага константно као што то чини Ахметовић вријеђа све што је српско и уз то обмањује европску, њемачку и јавност у региону.

"Посљедње изјаве Ахметовића, не само да подгријавају нетрпељивост према српском народу, Србији и Републици Српској, него и обилују ноторним неистинама", истакао је Селак.

Селак наводи да је "Ахметовић познат је по једностраном дјеловању које за крајњи циљ има стигматизацију Срба", саопштено је из Социјалистичке партије Српске.

"Окривљујући искључиво Србе за распад бивше Југославије, Србију због Косова и Метохије и понижавајући Републику Српску, Ахметовић се јасно профилисао као још један у низу протагониста устаљене матрице Запада, према којој би Срби требали бити грађани другог реда у запећку Европе. Међутим, пречесто заборављају чињеницу да је српски народ аутохтони европски народ богате историје и традиције који се против токсичних наратива увијек борио и изборио истином и непобитним чињеницама", поручио је Селак.

Ахметовић је недавно изјавио да би "НАТО поново требало да пошаље више војника на Косово" и да га "етнонационалистички курс" српског руководства подсјећа на линију Москве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана