Селак: 9. јануар један од најважнијих датума српске историје

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Горан Селак, лидер Социјалистичке партије Српксе, честитао је Дан Републике свим грађанима Републике Српске, нагласивши да је 9. јануар један од најсвјетлијих датума у богатој српској историји.

- На дан Светог архиђакона Стефана, 9. јануара 1992. године, остварене су вјековне тежње српског народа са лијеве стране Дрине да крунише своју државност. Иако формирана 1992. године, Република Српска је зрео плод вишевјековне борбе и државотворне намјере српског народа оличене у Кочићевом перу и Гавриловом јунаштву - изјавио је Селак.

Он каже да велики догађаји нас подсјећају на снагу народа када је сложан и уједињен, одлучан у намјери да сачува своју слободу.

- Данас, у миру, требамо бити додатно обједињени када је Република Српска у питању, те се предано борити да мир сачувамо, а Српску учинимо економски јаком и просперитетном, у којој ће млади људи остајати и заснивати своје породице - нагласио је предсједник Социјалистичке партије Српске.

Када су интереси Републике Српске у питању, истиче да све политичке разлике треба да се оставе по страни, зарад очувања државности, коју су нам преци оставили у завјет.

- Наши потомци ће нас цијенити према томе колико смо се одговорно односили према својој држави, а сигуран сам да ће и будућа покољења прослављати славу и Дан Републике Српске, у миру и на многа љета - закључио је лидер СПС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана