Секретар Канцеларије за европске интеграције СБК притворен у Грчкој

Срна
Секретар Канцеларије за европске интеграције СБК притворен у Грчкој

ТРАВНИК - Секретар Канцеларије за европске интеграције, фондове, односе с јавношћу и квалитет према међународном стандарду Средњобосанског кантона Мухамед Софтић притворен је у Грчкој под оптужбом за трговину људима, речено је на данашњој сједници кантоналне Владе.

Чланове Владе о овоме је информисао кантонални премијер Тахир Лендо, наводећи да је од Министарства иностраних послова у Савјету министара затражио званичну информацију.
-Добили смо незваничну информацију да је притворен и да је оптужба за трговину људима, мигрантима и избјеглицама, те да је у неком процесу у Грчкој -  рекао је Лендо.

Он је додао да је од Министарства иностраних послова у Савјету министара као кантонални премијер затражио званичну информацију какав је Софтићев статус и да убрзо очекује информацију о томе.

Влада Средњобосанског кантона именовала привременог вршиоца дужности секретара Канцеларије за европске интеграције, фондове, односе с јавношћу и квалитет према међународном стандарду, који ће координисати пословима до даљег, пренијели су федерални медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана