Шеф Хелезовог кабинета напао радника у кругу Министарства одбране?

М.М.
Шеф Хелезовог кабинета напао радника у кругу Министарства одбране?

САРАЈЕВО - Шеф кабинета министра одбране Зукана Хелеза, Салко Беба, напао је вербално и физички радника Службе за заједничке послове институција БиХ а, сазнаје “Глас Српске” у Служби за заједничке послове.

Све се одиграло, како сазнајемо, 18. маја у дворишном простору објекта Министарства одбране БиХ у Сарајеву. 

- Жељко Купуран, који је и виши референт за техничку заштиту у Одсјеку за унутрашње обезбјеђење, а који је тог дана био дежурни, нападнут је вербално и физички приликом обављања дужности из описа послова свог радног мјеста од стране Салка Бебe, који је запослен у Министарству одбране БиХ – стоји у допису који је из Службе за заједничке послове отишао ка Министарству одбране БиХ прије три дана. 

Затражили су од Министарства одбране да их информишу о преузетом радњама у вези утврђивања околноси наведеног догађаја, те евентуалних санкција против одговорног лица. 

- Сматрамо да се овакве ситуације не смију догађати и да је потребно да се предузму све мјере и радње како би се предуприједила појава сличних догађаја - поручили су из Службе за заједничке послове инситуција БиХ у допису који је отишао на адресу Министарства одбране.

Питања о овом инциденту чији је главни актер Салко Беба послали смо и на адресу Министарства одбране БиХ али одговоре још увијек нисмо добили. 

Међутим, како сазнајемо, о нападу Бебе на Капурана увелико се прича у Министарству одбране. 

- Чуо сам за тај инцидент, али не желим да коментаришем док службе не одраде свој посао. Психички и физички напади у МО су недопустиви – казао је “Гласу” замјеник министра одбране Александар Гогановић, који вјерује да ће надлежне службе испитати овај напад и по налогу министра скинути видео снимке са надзорних камера. 

Ако се све докаже, наводи Гогановић, онда Хелез треба да поступи у складу са законом према свом шефу кабинета. 

Близак Изетбеговићу

Салко Беба је према доступним информацијама био близак сарадник Бакира Изетбеговића, којег је пратио у стопу, али је оптуживан и да је близак муџахединским лидерима у Травнику. Највише радног времена провео  је у федералном Министарству за борачка питања. Ту је био и уз Зукана Хелеза док је он обављао дужност министра, а након што је он постао министар одбране, Беба је добио прилику да се „искаже“ и на заједничком нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана