Себија Изетбеговић: Била сам изврсна директорица

ГС
Себија Изетбеговић: Била сам изврсна директорица

САРАЈЕВО - Бивши генерални директор Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) Себија Изетбеговић огласила се након одлуке Управног одбора КЦУС-а о њеном разрјешењу.

УО КЦУС-а смијенио је на данашњој сједници генералног директора ове здравствене установе Себију Изетбеговић те је за новог вршиоца дужности директора именован Ален Пилав.

-Кад за осам година (два мандата) на позицији генералне директорице КЦУС-а вратим 100 милиона КМ дуговања, надокнадим 10 милиона КМ лажно приказаних залиха, исплатим око четири милиона КМ по тужбама радника клинике за Ортопедију КЦУС-а, купим нову опрему милионских вриједности на свим клиникама, поправим радницима плате које најмање 10 година нису расле, изборим се за пристојније плате наставног кадра из КЦУС-а на Медицинском факултету, укинем корупцију и пљачку, забраним доношење коверти и поклона за преглед и операцију, забраним криминални приватни рад у радно вријеме-стекнем непријатеље, медиокритете који не опраштају успјех а веже их иста политичка агенда па они смисле прљаву освету. Смисле да ми покраду из досијеа дио докумената, украду и отму титуле и покрену невиђену медијску хајку против мене - навела је Изетбеговићева, преноси Кликс.

Додала је да то није трајало само осам година него треба додати и оне три године вођења Опште болнице коју је, каже, такође затекла у расулу и дуговањима, а оставила 1,7 милиона КМ у плусу.

-Поносна на све што сам урадила, захваљујући вриједним људима који су ми били сарадници, била сам изврсна директорица, без имало лажне скромности. Вријеме ће показати, а суд ће доказати, ако Бог да. Наметнути премијер ФБиХ (имао је много мање гласова на изборима него ја) нестрпљив да се дочепа КЦУС-а наметне УО и НО КЦУС од себи подобних кадрова и иницира моју смјену, противно закону. Свакако ће то имати судски епилог јер ћу их тужити - истакла је.

Поручила је да је нису уморили шта год су радили.

-Осјећам снагу којом бих могла водити још два клиничка центра са лакоћом, увјерена да се за болесне људе треба борити и срцем и знањем. Новца има довољно ако опет не покраду, доказала сам то. КЦУС је и сада у позитивном стању око 1 милион КМ. Нису ме уморили и нисам изгубила емпатију и жељу да помажем и борим се за болесне -казала је Изетбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана