СДСС: Широм Хрватске поруке говора мржње према Србима!

Танјуг
СДСС: Широм Хрватске поруке говора мржње према Србима!

ЗАГРЕБ- Самостална демократска српска странка (СДСС) саопштила је да предизборну кампању "Хрватска треба Србе" уочи парламентарних избора у Хрватској заказаних за 17. април, прате "забрињавајући догађаји" и да та странка свакодневно прима извештаје о систематском уништавању предизборних плаката широм Хрватске.

"Не само да се уништавају плакати 'Хрватска треба Србе', СДСС-ове кампање, већ се упада људима у дворишта да би се дошло до рекламних паноа.

Уништавају се и саме носиве конструкције на којима се налазе плакати. Готово да нема те препреке која ће зауставити дивљање и мржњу према Србима", саопштио је СДСС.

У саопштењу се додаје да су само током ускршњих празника "монструозне поруке говора мржње" против припадника српске заједнице освануле на СДСС-овим плакатима на задарском подручју.

"Загреб, Шибеник, Карловац, Осијек… Из дана у дан нижу се градови по Хрватској у којима проусташки вандали уништавају СДСС-ове плакате", наводи се у саопштењу.

СДСС осуђује такво недопустиво понашање и оцијењује да ово није само напад на кампању СДСС-а, већ и на демократске процесе и слободу изражавања.

"Позивамо све грађане да се уздрже од оваквих поступака без обзира о којој политичкој опцији се радило и да се заједно заузмемо за културу суживота и поштовања демократских вредности", истиче се у саопштењу СДСС-а и додаје да ће та странка наставити да се бори за своја права и интересе свих грађана, без обзира на националну или етничку припадност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана