СДС утврдио ко ће бити кандидат за Предсједништво и носиоци листа, потврда у четвртак

ГС
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједништво СДС-а уочи сједнице Главног одбора ове странке која се одржава у четвртак предложиће Мирка Шаровића, лидера ове странка за кандидата за српског члана Предсједништва БиХ, а у четвртак ће СДС потврдити и изборне листе за већину изборних једница.

Да Шаровић буде кандидат договорено је јуче на сједници Предсједништва СДС-а, а иако теоретски постоји могућност да на самој сједници буде кандидован још неко, она је ипак мала с обзиром на то да је Милан Миличевић званично одустао од кандидатуре.

Листе СДС-а за Парламент БиХ носиће Миладин Станић, Младен Босић и Дарко Бабаљ, док ће листе за Народну скупштину Српске између осталих носити Милан Радовић, Драгомир Васић, Вукота Говедарица и Маринко Божовић. Листу из изборне јединице шест носиће актуелни градоначелник Љубиша Петровић или актуелни посланик ове странке Томица Стојановић, док ће Милан Петровић из Прњавора носити листу из изборне јединице два. Како „Независне“ незванично сазнају још увијек није договорен носилац листе за Народну скупштину Републике Српске за изборне јединице један и четири.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана