СДС одлучио кога ће подржати за градоначелника Бањалуке

Независне
СДС одлучио кога ће подржати за градоначелника Бањалуке

БАЊАЛУКА - Градски одбор Српске демократске странке (ГО СДС) Бањалука подржаће кандидатуру Јелене Тривић, предсједнице Народног фронта, за градоначелника Бањалуке.

Ово је саопштено након сједнице ГО СДС-а која је одржана у четвртак у Бањалуци.

"Гласовима већине присутних чланова ГО СДС Бањалука донесена је одлука да СДС подржи кандидата Јелену Тривић", наводи се у кратком саопштењу.

Дакле, јасно је да ће овим епилогом, подршка највеће опозиционе партије изостати за актуелног градоначелника Драшка Станивуковића и његов ПДП, који су такође очекивали да ће им чланство СДС-а у највећем граду у Српској стати уз леђа у борби за још један мандат.

Што се тиче одлуке СДС-а, практично до јуче се спекулисало да ће руководство странке оставити могућност својим члановима у Бањалуци да се сами опредијеле кога ће од опозиционих кандидата подржати на изборима, да ли Тривићеву или Станивуковића, јер је сматрано да ће у тој ситуацији СДС остати "најчистији" и пред једнима и пред другима, поготово због добрих односа са оба кандидата.

Ипак, треба напоменути да је одлука о подршци Тривићевој дошла као епилог гласова већине, па се и даље не смије тврдити да ће комплетно руководство странке у Бањалуци заиста гласати за предсједницу Народног фронта.

Вриједно помена, јесте и чињеница да ће одлуком СДС-а, Јелена Тривић практично имати подршку већине опозиционих снага, у које, да се не наљуте остали, рачунамо само парламентарне странке, а то су Покрет За правду и ред Небојше Вукановића и Српске демократске странке.

ПДП практично остаје сам, али треба рећи да су они апсолутно најјача опозициона странка у Бањалуци, односно странка која је захваљујући Станивуковићевој побједи, постала друга по јачини од свих странака, преносе Независне.

Оно што би такође могло бити значајно у цјелокупној ситуацију, јесте колика је заиста снага СДС у Бањалуци, с обзиром да немају ниједног одборника, а и чланство им се у великој мјери осуло. Зато се поставља питање са колико гласова могу помоћи кандидату кога су изабрали.

Чини се да је једина предност у овом случају, име СДС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана