СДС неће подржати Додиков вето

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - СДС неће подржати вето српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика на трговински споразум између БиХ и Велике Британије, изјавио је шеф Клуба ове странке у Народној скупштини Српске Миладин Станић.

Станић је рекао је новинарима у парламенту Српске да од СНСД-а и Додика тражи да спроведу све закључке са посебних сједница Народне скупштине Републике Српске и да ће онда имати безусловну подршку СДС-а за све будуће одлуке на посебним сједницама.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је новинарима да изласком Велике Британије из ЕУ БиХ нема практично никакав споразума са Британцима, те да је логично да се ти односи морају уговорно регулисати.

У Бањалуци је у току посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о приједлогу одлуке о потврђивању изјаве српског члана

Предсједништва БиХ Милорада Додика о проглашењу одлуке о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања споразума о партнерству, трговини и сарадњи БиХ и Велике Британије, коју је без консензуса усвојило Предсједништвио БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана