СДС: Мигранти не могу протјерати Србе из ФБиХ

Срна
СДС: Мигранти не могу протјерати Србе из ФБиХ

Бањалука - Из Српске демократске странке /СДС/ данас је Србима у Федерацији БиХ /ФБиХ/ поручено да их мигранти не могу протјерати са њихових огњишта све док функционери СДС-а одлучују о томе, те да ниједна одлука у Савјету министара неће бити донесена без сагласности Срба који живе у ФБиХ.

"Функционери СДС-а су у случају Меденог поља /првобитне локације за смјештај миграната/ показали да неће урадити ништа без претходног договора са локалним властима и српским народом и сасвим је сигурно да ће урадити све да заштите српско становништво у ФБиХ", наводи се у саопштењу из ове странке.


Из СДС-а тврде да је "свакодневно фабриковање лажних вијести о проблемима са мигрантима дио предизборне стратегије СНСД-а, које нема никакво покриће".

"СДС одбацује тврдње Додикових Завичајних социјалдемократа у којима се истиче да предсједник СДС Вукота Говедарица и министар безбједности БиХ Драган Мектић жистјерују Србе са огњиштаж у ФБиХ", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да челни људи СДС-а разумију да су Срби у ФБиХ уплашени и забринути због миграната.

Предсједник Удружења протјераних грађана општине Дрвар "Одржив повратак" Миле Марчета изјавио је данас Срни да су Срби који су се вратили у општине са већинским српским становништвом у ФБиХ огорчени јер их предсједник СДС-а Вукота Говедарица и министар безбједности БиХ Драган Мектић "истјерују са огњишта", послије 20 година упорног повратка и тешког живота.

Марчета је истакао да га као представника кровне организације Срба у ФБиХ много људи контактирало јер страхују од најављеног смјештања миграната у Босанском Петровцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана