СДС кажњен са 7.500 КМ

Срна
СДС кажњен са 7.500 КМ

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ казнила је на данашњој сједници у Сарајеву са укупно 7.500 КМ политички субјект СДС-воља народа због преурањене изборне кампање и кршења изборне ћутње.

На сједници је констатовано да је утврђено да је Општински одбор СДС-воља народа Ново Горажде на Фејсбук страници у вријеме ван изборне кампање објавио имена кандидата за Скупштину општине, те кандидата за начелника ове локалне заједнице са кратком биографијом, за шта је изречена казна од 4.500 КМ.

Због објављивања политичких порука на друштвеним мрежама Општинског одбора ове странке Модрича на дан избора, СДС је кажњен са 3.000 КМ.

На данашњој сједници уважена је жалба СНСД-а, те је овој странци поништена новчана казна од 5.500 КМ. Захтјев ове странке за поништење локалних избора на два бирачка мјеста у Теслићу ЦИК је одбио као недопуштен.

На данашњој сједници донесена је и наредба о поновном бројању гласачких листића ради утврђивања изборних резултата.

Гласови ће се бројати са једног бирачког мјеста у Витезу, са 10 бирачких мјеста у Илиџи, девет бирачких мјеста из основне изборне јединице Нови Град Сарајево, као и са осам бирачких мјеста у општини Стари Град Сарајево.

Поново ће бити бројани гласови и са седам бирачких мјеста у Новом Сарајеву, те са три бирачка мјеста у Зеници.

Гласови ће поново бити бројани данас у поподневним часовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана