СДС и ПДП подржаће заједнички став НСРС о резолуцији

Срна
СДС и ПДП подржаће заједнички став НСРС о резолуцији

БАЊАЛУКА - Посланик СДС-а Недељко Гламочак рекао је да ће та странка гласати за заједнички став Народне скупштине по питању резолуције о Сребреници.

"Сви који подржавају ову резолуцију знају да је то био злочин, а не геноцид. Злочин над заробљеним ратним војницима", рекао је Гламочак током скупштинске распреве.

Он сматра да је Влада Српске требала више учинити на презентацији извјештаја Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године.

Посланик ПДП-а Миланко Михајилица рекао је да ће подржати предложени "Протест против кршења Општег оквирног споразума за мир у БиХ и општег међународног права".

"Сада се јасеновачке, пребиловачке, гаравичке, и жртве из Шушњара и многих других стратишта преврћу у гробу када чују да сада сутра у Генералој скупштини Њемачка излаже ову резолуцију као коспонзор. Али то је, господо, и до нас. Ћутали смо 1945. године, до овог рата, па и сада када смо требали извући одређену поруку", рекао је Михајилица.

Потпредсједник Народне скупшине Републике Српске Ања Љубојевић рекла је да данас поново постоји теза да је у протеклом рату само један народ страдао.

Љубојевићева је рекла да је јавност свјесна ко стоји иза предложене резолуције о Сребреници.

"Ми смо се свим могућим легалним и легитимним средствима борили против ове резолције, реторике и свега што долази", рекла је Љубојевићева током скупштинске расправе о заједничком ставу Народне скупштине Српске о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН, који је приједложио предсједник парламента Ненада Стевандића.

Шеф клуба посланика СНСД-а Игор Жунић током скупштинске расправе указао је на неопходност јединства свих посланика када је ријеч о усвајању предложеног документа и актуелне тачке дневног реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана