СДП „дан државности БиХ“ слави у Бањалуци

ГС
СДП „дан државности БиХ“ слави у Бањалуци

БАЊАЛУКА - СДП БиХ - Градска организација Бањалука најавила је да ће одржати Свечану акaдемију поводом такозваног дана државности и дана ЗАВНОБиХ-а 25. новембра у Бањалуци.

Планирано је да свечаној академији у хотелу „Мериот“ присуствују делегати у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и Парламента Федерације, потпредсједници Републике Српске, посланици у Народној скупштини Републике Српске, премијер и министри у Влади Федерације.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Горан Рогић рекао је за АТВ да је апсурд апсурда да они који су рушили земљу, у којој су Срби жељели да остану да живе, би сада да славе тај датум.

-Мислим да је то апсурдно и ненормално, безобразно, то је изазивачки, то је потцјењивачки - рекао је Рогић.

Он је истакао да је провокација такав скуп у Бањалуци.

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је да федерални политичари сада покушавају да долију уље на ватру како би неко од руководства Српске или неки Србин направио неки гаф да би нам још нешто ставили на терет, како би показали да ми овдје нисмо за суживот а како су они неко ко поштује дан државности и државу а то им неће проћи.

-У Републици Српској треба да се прославља Дан Републике Српске - 9. јануар. Дан када је рођена наша Република Српска. Очигледно је да сваким даном показују да ми не треба да будемо у оваквој БиХ и најбоље би било да се ми поздравимо и одемо својим путем а то је самосталност - рекао је Којић уа АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана