СДА позива на масовне протесте испред зграде ОХР-а

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Странка демократске акције /СДА/ позвала је грађане да се масовно окупе испред зграде ОХР-а у Сарајеву и супротставе најављеним одлукама Кристијана Шмита о измјени Устава Федерације БиХ и Изборног закона БиХ.

Тиме се СДА придружила већини странака са бошњачким предзнаком и невладиним организацијама, који су позвали грађане БиХ да данас у 19.00 часова испред зграде ОХР-а у Сарајеву, али и у другим градовима, мирним протестом изразе незадовољство и противљење најављеним одлукама Шмита које, како наводе, воде ка новим кризама и етничким подјелама.

На вечерашње протесте раније су позвали СДП, Демократска фронта, Дерво Сејдић, Грађански савез...

Из СДА су најавили да да ће лидер странке Бакир Изетбеговић данас у 14.00 часова одржати ванредну конференцију за медије.

Протести се организују против наметања измјена Изборног закона БиХ у облику који би, сматрају, "донио нове унутрашње проблеме у БиХ, креирао нове дискриминације и користио једино интересима ХДЗ-а".

Представници политичких странака из ФБиХ разговарали су претходне седмице са Шмитом о измјенама Изборног закона, након чега су бошњачке политичке партије поручиле да нису сагласне јер сматрају да се тиме подилази ХДЗ-у и Хрватима у БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана