СДА позива на формирање концентрационе владе у Федерацији БиХ

Танјуг
СДА позива на формирање концентрационе владе у Федерацији БиХ

САРАЈЕВО - Главни одбор Странке демократске акције (СДА) позвао је ХДЗ БиХ и блок од осам бошњачко-грађанских странака предвођених СДП-ом на договор о формирању, како је навео, концентрационе владе на нивоу Федерације БиХ.

Након јучерашње седнице ГО СДА шеф странке Бакир Изетбеговић је новинарима у Сарајеву рекао да је успостављање коалиционе владе једини начин да се ријеши проблем настао након што је његова странка, захваљујући већини коју контролише у Дому народа парламента Федерације, добила позицију потпредседника тог ентитета, а без његовог потписа успостављање нове владе, каже, упркос договору који су раније постигли ХДЗ и блок предвођен СДП-ом, владу није могуће формирати.

"Дозовите се памети, људи, прочитајте Устав. Не можете то урадити без нас", порука је коју је поменутим странкама упутио Изетбеговић, дан након што је шеф ХДЗ-а БиХ Драган Човић најавио да ће нова ентитетска влада упркос опструкцијама бити успостављена до 6. априла и да у њој нема мјеста за СДА.

Изетбеговић је истовремено прозвао међународну заједницу да учествује у пројектима чији је циљ елиминација СДА из власти и тврди да су део тог сценарија и санкције које су САД прошле седмице наметнуле Осману Мехмедагићу, донедавном директору Обавештајно-безнједносне агенције БиХ (ОБА).

"САД је увео санкције Мехмедагићу само на основу трачева из сарајевских кафана", тврди Изетбеговић, пренијела је Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана