Савјет министара: Усвојена политика плата и накнада до 2026.године

Срна
Савјет министара: Усвојена политика плата и накнада до 2026.године

САРАЈЕВО - Савјет министара БиХ усвојио је данас Политику плата и накнада у институцијама БиХ за период 2023. до 2026. године.

Политика плата и накнада до 2026. године усвојена је уз корекцију, а њоме се предвиђа и хармонизација прописа у овој области у законодавној, извршној и судској власти на нивоу БиХ.

Начело реалности и фискалне одговорности једно је од основних начела на којем ће бити базирано вођење политике плата и накнада у институцијама БиХ у четворогодишњем периоду, што подразумијева уважавање реалног стања и очекиваних кретања економских показатеља и перформанси БиХ као основе за утврђивање висине плата и накнада, саопштено је из Савјета министара.

Савјет министара БиХ утврдио је приједлог амандмана на Споразум о зајму (додатно финансирање за Пројект регистрације некретнина) између БиХ и Међународне банке за обнову и развој.

Предложени амандман припремљен је на захтјев Министарства финансија Републике Српске и односи се на измјену начина реализације набавке како би се побољшала инфраструктура у канцеларијама службе за катастар и земљишнокњижним канцеларијама.

Споразум о зајму између БиХ и Међународне банке за обнову и развој потписан је 2. јула 2020. године с циљем пружања подршке развоју одрживог система регистрације некретнина с хармонизованом евиденцијом у земљишној књизи и катастру у урбаним подручјима Федерације БиХ и Републике Српске.

Приједлог амандмана с основама за његово закључивање биће достављен Предсједништву БиХ у даљу процедуру, а за потписника је из БиХ предложен министар финансија и трезора.

На сједници усвојен и приједлог за закључивање Меморандума о разумијевању о сарадњи у области туризма између Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара и Министарства туризма Бугарске.

“Меморандумом о разумијевању планирана је размјена информација и истраживања, те подстицање међусобних улагања у разне области у оквиру сектора туризма, ради развоја туристичке инфраструктуре и јачања пријатељских односа БиХ и Бугарске”, напомиње се у саопштењу.

Приједлог за закључивање Меморандума о разумијевању биће достављен Предсједништву БиХ у даљу процедуру, а за потписника из БиХ предложен је министар спољне трговине и економских односа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана