Околић: Савјет министара није усвојио АНП

Срна
Околић: Савјет министара није усвојио АНП

САРАЈЕВО - Савјет министара усвојио је данас програм реформи БиХ за 2021. и 2022. годину, што је политички и правни оквир сарадње БиХ и НАТО-а, а не Акциони план за чланство (АНП), како су то навели поједини медији, изјавио је замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић.

Околић је појаснио да је програм реформи у ствари сарадња са НАТО-ом, појаснивши да је ранији програм АНП био за чланство у НАТО.

“То је замлаћивање јавности. Нека и даље тако пишу. Данас је усвојено оно што је и раније усвајано. Ко то не вјерује, предлажем му да пита представнике НАТО-а и ако они кажу другачије него што је ово усвојено, ја то поштујем”, рекао је Околић новинарима након сједнице Савјета министара.

Он је рекао да су представници НАТО-а у Сарајеву и сам НАТО изузетно коректни када су у питању називи, али и сарадња са БиХ, те додао да никада нису ни једном ријечју другачије рекли.

Када је ријеч о изградњи гасовода “Јужна интерконекција БиХ и Хрватска” и “Нова источна интерконекција БиХ и Србија”, Околић је рекао да је изостала подршка бошњачке стране.

Околић је навео да су са данашњег дневног реда сједнице Савјета министара скинута сва кадровска питања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана