Савјет министара БиХ усвојио буџет за 2024. годину

ГС
Foto: РТРС

САРАЈЕВО- Савјет министара БиХ усвојио је Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2024. годину на данашњој сједници у Мостару, сазнаје АТВ.

Предлагач Нацрта закона о буџету је Министарство финансија и трезора у Савјету министара. Према Нацрту, укупни буџет планиран је у износу од 1.355.400.000 КМ.

Пошто је Нацрт закона о буџету добио подршку Савјета министара БиХ, он се шаље у Предсједништво БиХ, које је и формални предлагач буџета и које га шаље на одобравање у Парламентарну скупштину БиХ, гд‌је треба да добије подршку оба дома.

Подсјетимо, лидери странака партнера у власти на нивоу БиХ потписали су у понедјељак на састанку у Мостару закључак и договорили да се буџет БиХ нађе на сједници Савјета министара у четвртак, 4. јула и да по убрзаној процедури буде усвојен у оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић је захвалио колегама што су дали допринос да се издигну изнад разлика и да могу послати колико-толико позитивну поруку како би БиХ на јесен могла добити преговарачки процес са ЕУ док је Мађарска предсједавајућа ЕУ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана