Саучешће патријарха Порфирија поводом упокојења краљице Елизабете

Срна
Саучешће патријарха Порфирија поводом упокојења краљице Елизабете

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије изјавио је у своје и у име Српске православне цркве /СПЦ/ најискреније саучешће краљу Чарлсу Трећем поводом упокојења његове мајке, британске краљице Елизабете Друге.

Патријарх Порфирије у саучешћу наводи да је краљица Елизабета, планетарни симбол мудрости, храбрости и родољубља, са правом као поглавар Англиканске цркве, носила титулу "заштитник вјере".

"Ваша мајка је цео свој живот посветила пре свега миру, преко потребном свету како пре седам деценија, када је достојанствено понела круну Уједињеног краљевства, тако и данас када одлази, у то смо сигурни, тамо где праведници блаженствују", навео је српски патријарх.

Српски патријарх пожелио је да Господ краљу Чарслу, краљевској породици и свим народима Уједињеног краљевства подари утјеху у овом тешком тренутку, саопштено је из прес-службе СПЦ.

"Молимо се Господу да душу уснуле краљице упокоји у месту светлом, у месту цветном, у месту одмора и да је покаже као наследника божанских добара у дворовима праведних", навео је патријарх Порфирије.

Српски патријарх је поводом упокојења краљице Елизабете упутио саучешће и архиепископу кентерберијском Јустину Веблију.

Британска краљица Елизабета Друга преминула је јуче у 96. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана