Сатлер: Важно да што прије почне процес ратификације три споразума

Срна
Сатлер: Важно да што прије почне процес ратификације три споразума

САРАЈЕВО - Шеф делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер истакао је да је важно да Савјет министара и Предсједништво БиХ брзо започну ратификацију три регионална споразума о слободном протоку људи који су потписани у оквиру Берлинског процеса.

Он је у објави на "Твитеру" захвалио генералном секретару Савјета за регионалну сарадњу /РЦЦ/ Мајлинди Брегу и њемачком амбасадору Томасу Фитшену на "детаљном извјештају о самиту одржаном у Берлину и на наредним корацима у вези са Заједничким регионалним тржиштем".

Лидери држава западног Балкана потписали су у четвртак, 3. новембра, на Самиту Берлинског процеса три споразума који ће омогућити слободно кретање с личним картама у региону, признавање високошколских квалификација и професионалних квалификација за докторе медицине, стоматологе и архитекте.

Споразуме су потписали предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и премијери Србије Ана Брнабић, Црне Горе Дритан Абазовић, Албаније Еди Рама, Сјеверне Македоније Димитар Ковачевски и привремених институција у Приштини Аљбин Курти.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана