Сатлер са званичницима РС: Српска посвећена процесу европских интеграција

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је Српска посвећена процесу европских интеграција, у складу са правилима и принципима механизма координације и уз пуно уважавање њене уставне позиције, као и дејтонске структуре БиХ.

Током састанка са шефом Делегације Европске уније у БиХ Јоханом Сатлером, Цвијановићева је нагласила потребу заузимања прагматичног приступа према БиХ, у погледу испуњавања услова који се налазе на њеном европском путу, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

На састанку је разговарано о процесу европских интеграција, динамици реализације кључних приоритета из Мишљења Европске комисије за БиХ, као и перспективи добијања кандидатског статуса за чланство у Европској унији.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер размотрили су током данашњег састанка у Бањалуци тренутне активности у вези са процесом европских интеграција, те нагласили обострану приврженост европском путу БиХ.

Саговорници су размијенили ставове о више закона од значаја за европски пут БиХ, са посебним освртом на приједлог новог закона о јавним набавкама БиХ, који је тренутно у парламентарној процедури, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Вишковић је захвалио Сатлеру за несебичну подршку европском путу БиХ, истичући да је Република Српска опредијељена за процес европских интеграција, кроз испуњавање услова за стицање статуса кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана