Сатлер: Реформа владавине права кључна за европски пут БиХ

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- ЕУ у потпуности је посвећена пружању подршке грађанима, цивилном друштву и независним медијима како би промовисали реформе које ће ојачати владавину права и омогућити напредак БиХ на путу ка ЕУ, изјавио је данас у Сарајеву шеф Делегације ЕУ Јохан Сатлер.

Сатлер је током обраћања на панел дискусији "Куда иде БиХ?" рекао да су реформе везане за владавину права на врху листе приоритетних реформи, те да немају алтернативу, саопштено је из Делегације ЕУ.

"Нема времена за губљење, доносиоци одлука у БиХ морају дјеловати. Грађани не очекују ништа мање", нагласио је Сатлер.

Министар правде Аустрије Алма Задић рекла је да ЕУ и њене чланице имају одговорност да наставе подржавати БиХ на европском путу.

"Осим тога морамо на најбољи могући начин интегрисати цивилно друштво у овај процес. Зато посебно поздрављам чињеницу што се и цивилно друштво огласило о кључним питањима за будућност ове земље", указала је Задићева.

Панел дискусију, која је окупила представнике међународне заједнице, правосуђа, организација цивилног друштва, медија и младих, су организовали Делегација ЕУ у БиХ, Министарство правде Аустрије и аустријска Амбасада у Сарајеву

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана