Почео састанак владајућих странака на нивоу БиХ у Источном Сарајеву

Срна
Foto: РТРС

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У Источном Сарајеву је у току састанак лидера владајућих странака на нивоу БиХ.

Састанку присуствују предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић, лидери "Тројке" Нермин Никшић, Елмедин Конаковић и Един Форто, као и предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

Додик је рекао да ће данас на састанку владајућих странака на нивоу БиХ у Источном Сарајеву бити потврђен избор министра финансија БиХ из Српске, те разматрана питања која су дио раније договорених пакета, а на дневном реду су Парламентарне скупштине БиХ.

-Сигурно ћемо морати да порадимо на рјешењима у вези са заштитом банкарског система да се не дође до приче да је на црној листи због евентуалног прања новца или нечег сличног. То је у интересу свих грађана - рекао је Додик јуче новинарима у Бањалуци.

Он је навео да данас треба да буду формиране радне групе које ће радити на закону о Уставном суду БиХ, а оцијенио је и да треба рјешавати питање Изборног закона БиХ, што је захтјев хрватске стране.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто упутила је јуче у парламенту процедуру приједлог за именовање Срђана Амиџића за министра финансија и трезора.

Према ранијем политичком договору, то је позиција која припада СНСД-у и Републици Српској.

Централна изборна комисија БиХ утврдила је претходно, након провјера, да Амиџић испуњава услове за кандидатуру за министра финансија и трезора.

Зоран Тегелтија, некадашњи министар финансија и трезора, 15. јуна ступио је на дужност директора Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана