Састанак Ђокића и Дачића у Београду: Српска помно прати дешавања у Србији

Г.С.
Састанак Ђокића и Дачића у Београду: Српска помно прати дешавања у Србији

БЕОГРАД - Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Београду с лидером социјалиста и министром спољних послова Ивицом Дачићем.

"На посљедњем састанку у јануару договорено је јачање сарадње и интензивирање разговора о свим темама и пројектима који јесу или могу да буде од интереса за наш народ. Тако је било и овога пута. С обзиром на то да Социјалистичка партија у јуну обиљежава 30 година постојања у Републици Српској, висока делегација СПС-а коју предводи господин Дачић требало би да буде међу највишим званицама на свечаности коју планирамо", изјавио је Ђокић.

Република Српска помно прати дешавања у Србији, поготово када је ријеч о преговорима о Космету, али и о глобалној политичкој ситуацији коју диктирају односи Русије и Украјине.

"Србији и господину Дачићу као шефу српске дипломатије није лако да се у овим деликатним односима изборе за одбрану српске територије и очување националног интереса, а да истовремено осуђују кршење територијалног интегритета Украјине и чврсто буду против увођења санкцији Русији. Вјерујем да дају максимум и могу да рачунају на безрезервну подршку Републике Српске", истакао је Ђокић.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана