Састанак делегација Социјалистичке партије Српске и Покрета социјалиста у Бањалуци

Г.С.
Састанак делегација Социјалистичке партије Српске и Покрета социјалиста у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Делегације Социјалистичке партије Српске - СПС и Покрета социјалиста, састале су се данас у Бањалуци и разговарале о актуелним политичким темама.

Предсједник СПС-а Горан Селак и потпредсједник ПС-а Бојан Торбица поручили су да српско јединство треба његовати и константно унапређивати.

- Социјалистичка партија Српске - СПС и Покрет социјалиста својим примјером доказују да је јединство нашег народа са обје стране Дрине најважнија тековина модерне српске политике. Данас ће двије делегације присуствовати и обиљежавању злочиначке акције Олуја у Приједору, гдје ћемо одати дужну пошту страдалим сународницима. Српска и Србија морају бити јединствене, да нам се страдања никада не би поновила - поручио је лидер СПС-а, након састанка са делегацијом Покрета социјалиста.

СПС и Покрет социјалиста су братске партије национално одговорне љевице, које према ријечима потпредсједника ПС-а Бојана Торбице имају дужност да се непрекидно боре за интересе српског народа. Оснивач Покрета социјалиста, Александар Вулин, замрзао је партијску функцију по преузимању дужности директора БИА.

Делегације СПС-а и ПС-а осудиле су најновије америчке санкције, те закључиле да исте не доносе ништа ни онима који су увели санкције, нити онима који су санкционисани. Поручено је и да се проблеми могу рјешавати искључиво дијалогом уз међусобно уважавање.

У делегацији Покрета социјалиста, поред Торбице, су и посланик Ђорђе Комленски, покрајински посланик Мирослав Родић, те партијски функционери Владимир Илић и Иван Силер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана