Саша Тривић поднио оставку на функцију предсједника Уније послодаваца Српске!

ГС
Саша Тривић поднио оставку на функцију предсједника Уније послодаваца Српске!

Саша Тривић, власник „Крајина класа“, у оквиру којег послује ланац пекара „Мања“, поднио је оставку на позицију предсједника Уније послодаваца Републике Српске још прије два мјесеца, иако јавност о томе није била упозната до данас.

Он је у разговору за портал МојаХерцеговина открио тај податак, те додао како ће послодавце представљати само док се не изабере његов насљедник.

- Поднио сам оставку на функцију предсједника Уније Удружења послодаваца Републике Српске. Не желим више да причам о минамалцу и о платама које ми као не дамо. Желио сам да се друштво развија, али изгледа да се тренутно не можемо договорити око тога. Не желим да учествујем у свађама. Договарамо се ко ће бити нови предсједник. Нема никакве шансе да ме убиједе да останем предсједник – рекао је Тривић.

Он је потом упитан да ли је разлог оставке његов својеврсни „рат“ са властима око прича о повећању минималне плате у Српској.

- Био сам против приче о минималцу. Попшле године сам предлагао да он износи 2.000 марака. Међутим, став органа Уније Удружења послодаваца Српске је да тај износ не смије прећи 800 КМ. Политици се нису свидјели наши ставови. Како вријеме пролази, показује се да смо били у праву. Да, један од основних разлога за моје личне проблеме су ставови Уније по питању минималца – рекао је Тривић те додао да је држава, према његовим информацијама, схватила да је погријешила те додао како ће закопати ратне сјекире са њима, али ће проблем минималца остати.

Подсјећамо, Тривић је посљедњих дана у центру пажње јер је Републичка тржишна инспекција забранила рад угоститељском објекту “Мања”, који се налази у приземљу хотела “Палас” на бањалучком Тргу Крајине. У образложењу се наводи да поменути објекат не испуњава опште минимално-техничке услове за обављање угоститељске дјелатности. Из Инспектората објашњавају да је, усљед радова на објекту хотела “Палас”, срушен дио зграде у којем је претходно био смјештен тоалет који су користили посјетиоци овог угоститељског објекта, чиме је практично остао без просторије за личну хигијену гостију, што је законска обавеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана