Шаровић: Додик има велику подршку грађана за оно што ради

ГС
Шаровић: Додик има велику подршку грађана за оно што ради

БАЊАЛУКА - Бивши предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да предсједник Републике Српске Милорад Додик има велику подршку јавности и гласача због чега вјерује да су велике шансе да посљедња одлука Кристијана Шмита неће бити примјењивана у Српској.

- Наслућујем још један круг озбиљне кризе и треба бити потпуно јасан и рећи да ово што ради Додик наилази на велику подршку јавности у Републици Српској, како год ми на то гледали. Само постоји он сада, а гласови неких других, носи их вјетар. Он гази сада то и видимо како то иде и функционише. Шмит, не знам да ли и шта он евентуално смјера, али очито да клизимо ка рјешењу у којем се то његово у Републици Српској вјероватно неће примјењивати. Претпостављам да ће тако бити - рекао је Шаровић у интервјуу за портал Кликс.

Коментаришући актуелну политичку ситуацију у БиХ, Шаровић је рекао да очекује да ће у наредном периоду бити повучено још тешких политичких потеза.

Он сматра да се из тренутне кризе може изаћи постављањем рока за рјешавање питања Уставног суда БиХ, али без претпостављања рјешења унапријед.

- Мало је оних правих прилика, а то је оно да се сједне и да се договори неки ред потеза који би земљу извукли из ове кризе. Сви о томе сада причају - треба дијалог, треба сјести. Конкретно, један од договора треба да буде да се да неодређени рок, јер то је нешто и што тражи Европска комисија од БиХ, а то је да се око тога (питања странаца у Уставном суду) сагласе и домаће власти на свим нивоима - Републике Српске и ФБиХ и на државном нивоу и представници који долазе из великих земаља. Потребно је да се да рок и да се разговора о томе како замијенити тројицу страних судија. Морамо имати домаће рјешење - рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана