Сарајевски МУП одбио захтјев да се испред Тужилаштва БиХ одржи скуп "Српска пред судом"

Г.С.
Сарајевски МУП одбио захтјев да се испред Тужилаштва БиХ одржи скуп "Српска пред судом"

САРАЈЕВО - Сарајевска полиција забранила је одржавање протеста Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ у петак, 1. септембра, испред Суда и Тужилаштва БиХ због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога, саопштено је из кантоналног Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Надлежни полицијски орган процјењује и да би усљед одржавања предметног јавног скупа "наступила стварна опасност од нарушавања јавног реда и мира у већем обиму", наводи се у саопштењу.

Одлуку о забрани донијела је Полицијска управа Нови Град рјешавајући по захтјеву Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ за одржавање јавног скупа испред Суда и Тужилаштва БиХ.

Из кантоналног МУП-а су навели да подносилац захтјева није испунио обавезе прописане Законом о јавном окупљању које се, између осталог, огледају у непредузимању наложених додатних мјера на захтјев надлежног полицијског органа.

У складу са чланом 16. Закона о јавном окупљању надлежна полицијска управа издала је рјешење о забрани одржавања јавног скупа, наведено је у саопштењу.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић поднио је у четвртак, 24. августа, захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра испред зграде Тужилаштва БиХ због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.  

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана